Wat moet je weten over zuurstofconcentrators

0

Het kan iedereen overkomen. Een aandoening waardoor het gebruik van een zuurstofconcentrator nodig blijkt. Het zijn geen goedkope apparaten om zomaar even aan te schaffen. Enige kennis is daarom ook zeker vereist bij de aanschaf van een concentrator. In dit blog vind een aantal informatieve tips mocht je “in need” zijn van een zuurstofconcentrator.

Draagbaar en stationair

Allereerst moet je weten dat er eigenlijk 2 verschillende soorten zuurstofconcentrators zijn. Eind jaren 70 was een zuurstofconcentrator enkel nog beschikbaar in ziekenhuizen. De zuurstofconcentrator is afgelopen jaren steeds mobieler geworden. Wat heel belangrijk is geweest. Vandaag de dag heb je waar dan ook en wanneer dan ook de mogelijkheid tot een concentrator. Bij het moment van aanschaf zou je dus eerst voor je zelf moeten beslissen of je een mobiele concentrator wilt of een stationaire concentrator.

Toevoer van zuurstof

Een zuurstofconcentrator kan op twee verschillende standen zijn ingesteld. Het gaat hier om een “continue flow” of een “pulse flow”. De namen spreken eigenlijk al een beetje voor zich wat het met zich meebrengd. Zodra je een zuurstofconcentrator hebt met een continue flow dan betekent dat er een constante stroom van zuurstof wordt afgegeven waardoor ook de concentrator zelf een groter capaciteit moet hebben. Hier is deze vaak wat zwaarder door. Een concentrator met een pulse flow geeft met een bepaalde frequentie pulsen door van zuurstoftoevoer. Doordat de capaciteit wat kleiner kan zijn is dit ideaal voor mobiele zuurstofconcentrators.

Tweedehands zuurstofconcentrator

Mocht een nieuw apparaat niet binnen het budget vallen, hoe hard je de concentrator ook nodig hebt kan dit soms wel voorkomen. Dan is er een mogelijkheid om een tweedehands zuurstofconcentrator aan te schaffen, waar overigens helemaal niks mis mee is. Laat het apparaat wel even door een medisch persoon checken of deze helemaal correct werkt. Op deze manier kan je aardig wat geld besparen.

Zuurstofconcentrator huren

Het is ook altijd nog mogelijk om een zuurstofconcentrator te huren. Heb je hem maar tijdelijk nodig of totaal geen zin om een flink bedrag er aan uit te geven dan zijn er mogelijkheden in het huren van een zuurstofconcentrator. Kijk bijvoorbeeld om online een zuurstofconcentrator te huren. Vaak kan je op deze sites door een makkelijk formulier heen lopen om zo bij de perfecte match uit te komen met wat je nodig hebt. Let wel op dat de prijs vaak hoger ligt voor het huren als dit voor een kortere periode is.

Share.

About Author

Leave A Reply