Wat doet een fysiotherapeut?

0

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is gericht op de behandeling en het voorkomen van klachten bij het uitvoeren van handelingen of dagelijkse activiteiten. De therapeut geeft advies over hoe er het best bewogen kan worden, biedt ondersteuning door middel van oefeningen en kan in sommige gevallen door manipulatie en andere technieken de klachten aanpakken. De klachten die de oorzaak zijn van de problemen kunnen komen door verschillende oorzaken zoals bijvoorbeeld reuma, een verkeerde houding, een blessure aan de pols of aan de enkel, een hernia of artrose.

Specifieke klachten

Als de klachten ontstaan zijn door een specifieke aandoening of ziekte dan kan de behandeling van fysiotherapie Amersfoort erop gericht zijn om zo goed mogelijk te kunnen functioneren onder de huidige omstandigheden. Er worden dan oefeningen gegeven die kunnen helpen bij het verminderen van pijn en klachten bij handelingen en activiteiten. Deze problemen kunnen ontstaan zijn door longaandoeningen, hartaandoeningen, kanker, botontkalking of diabetes. Fysiotherapeuten werken dan ook vaak samen met artsen en specialisten om een zo goed mogelijke behandeling aan te kunnen bieden.

Doel

Het doel van fysiotherapie is het verminderen van klachten tijdens het uitvoeren van handelingen of activiteiten. Het is afhankelijk van de problemen die er zijn welke behandeling er het beste voor gebruikt kan worden. De fysiotherapeut geeft advies om ervoor te zorgen dat klachten zoveel mogelijk voorkomen of verminderd kunnen worden. Ook worden er oefeningen voorgeschreven en massages op de plek waar de klachten zijn ontstaan om deze zo te verminderen. In sommige gevallen kan door middel van manuele therapie de behandeling worden uitgevoerd.

De behandeling

Voordat de fysiotherapeut kan beginnen met het behandelen van de klachten wordt er eerst een beeld geschetst van de huidige situatie. Aan de hand van een gesprek en een onderzoek wordt er vastgesteld welke problemen er zijn. Vervolgens kunnen er adviezen worden gegeven en kan er een plan worden gemaakt om de mobiliteit weer te bevorderen. Dit kan worden gedaan door het voorschrijven van oefeningen, het geven van massages op de plekken waar de klachten ontstaan of door manuele therapie. Afhankelijk van de klachten is het ook mogelijk om bij een fysiotherapeut aan te kloppen die gespecialiseerd is op een specifiek vakgebied dat gerelateerd is aan de klachten.

Share.

About Author

Leave A Reply