Luizenlotion en een luizenkam zijn een veel gebruikt alternatief tegen bestrijding van hoofdluis

0

Luizenlotion een veel gebruikt alternatief

Luizenlotion is een alternatieve behandeling om luizen te bestrijden. De luizen worden verstikt, zodat er geen kans voor immuniteit ontstaat. De luizenlotion is zacht voor de huid en mag voor elke leeftijd gebruikt worden. Zelfs voor vrouwen die borstvoeding geven is dit product te gebruiken.

Wat bevat het?

De lotion bevat dimethicon (siliconen, de zwaarste variant die ook veel gebruikt word in shampoos en huidproducten, het is een hypoallergeen ingrediënt wat geschikt is voor elk huidtype, het verstopt de huid niet). Na gebruik van de lotion laat het een dunne laag achter op de hoofdhuid en het haar. Dit zorgt ervoor dat de werkende stoffen niet vervliegen en hun werk kunnen blijven doen. Op deze manier worden de ademhalingsorganen van de luis verstopt en stikken de luizen. Dit is een alternatief, mechanisch proces zonder insecticiden (insect dodend middel). Er komen geen toxische (giftige) stoffen vrij.

Hoe te gebruiken?

Breng op het droge haar voldoende lotion op (+/-twintig milliliter) zodat de hoofdhuid volledig bedekt is. Hierna laat je het haar op de natuurlijke manier drogen (zonder föhn ect) laat de lotion tenminste acht uur intrekken (handig om dit s ’nachts te doen). Het haar na de acht uur grondig uitspoelen met een gewone shampoo en veel water. Hierna het haar goed doorkammen met een luizenkam. Na zeven dagen de gehele behandeling nog een keer herhalen om eventueel jonge luizen (neten) te bestrijden. Dit zal de luis en eventuele aanhangers volledig doden en resten verwijderen.

Kenmerken

  • Het verstikt de luis waardoor de luizen niet immuun kunnen worden voor de behandeling.
  • Het is geur en kleurloos.
  • Bevat geen insecticiden.
  • Het is gebruiksvriendelijk en is zacht voor huid en haar.

 

Elektrische luizenkam

Elektrische luizenkam is natuurlijk ontstaan omdat hoofdluis een erg hardnekkig probleem blijkt te zijn voor veel mensen, vooral kinderen. We blijven met z’n allen aanhoudende maatregelen nemen om de hoofdluis te elimineren uit het haar. Luizen kunnen vrij lastig te pakken zijn resulterend in jeuk op de hoofdhuid. In het ernstigste geval kunnen ze grote open wonden veroorzaken!

Tradities

Er zijn natuurlijk een heleboel natuurlijke manieren om hoofdluis te bestrijden beschikbaar, deze variëren van natuurazijn in het haar smeren,naar insmeren met olie of gewoon enorm veel kammen. Maar de beste en meest gemakkelijke manier om de hoofdluis te bestrijden is met de hulp van een elektrische luizenkam. De elektrische luizenkam is voorzien van een elektrische lading die door contact de hoofdluis kan “steken”, waardoor deze meteen word gedood. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat u nooit meer luizenshampoo of luizenlotion moet kopen. Eenmalig door het droge haar en alle hoofdluis is binnen een mum van tijd verwijderd.

Theorie

De theorie, van het gebruik van de elektrische luizenkam is dat u deze consequent voor 10 dagen gebruikt. De kam zal in deze 10 dagen al uw hoofdluis / neten / luizeneitjes verwijderen, aangezien de kam niet effectief is bij het verwijderen van neten, zal daarom deze behandeling minstens 10 dagen moeten worden voortgezet. De eenvoudige elektrische luizenkam is een gadget die steeds populair word bij veel mensen, vooral vanwege de snelle handeling van het product. Het grote verschil zit ook in de voorbereiding, waar je bij de gewone luizenkam water, handdoek, etc. nodig hebt, is de elektrische luizenkam binnen een paar seconden weer helemaal klaar.

 Nog meer voordelen!

De reguliere kam faalt ook wel eens in het doden van de hoofdluis, hij vangt deze alleen maar, waar de elektrische luizenkam als een terminator door het haar danst, killing every lice on sight. De elektrische luizenkam heeft een draaihoek van 360 graden en kan dus van elke stand gebruikt worden (dus ook voor krullend haar). Het aanschaffen van een elektrische luizenkam zal uw werk gemakkelijker en vooral sneller maken.

 

Share.

About Author

Leave A Reply