Letsel na uitglijden in de supermarkt, wat nu?

0

Een supermarkt moet vanwege de vele mensen die er op een dag doorheen lopen vaak schoongemaakt worden. Het dweilen van de vloer bijvoorbeeld. Dit kan het gevolg hebben dat de vloer spekglad wordt, met als resultaat dat een klant uitglijdt en hard terecht komt. Klanten konden dit echter niet weten, want er stond geen bordje waarop mensen gewaarschuwd werden voor de gladde vloer. Is een supermarkt op deze manier aansprakelijk? 

Zorgplicht van de supermarkt 

Als klant van een supermarkt moet je veilig je boodschappen kunnen doen in de winkel. De supermarkt heeft namelijk een zorgplicht naar de klanten en moet daarom ook aan bepaalde veiligheidsvoorschriften voldoen. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde eisen aan de inrichting van de supermarkt, maar er zijn ook bepaalde schoonmaakvoorschriften. Het kan natuurlijk gebeuren dat een product uit de schappen valt en de vloer vies is, maar dan is het de taak van de supermarkt om dit zo snel mogelijk op te ruimen en bij een gladde vloer een waarschuwingsbord te plaatsen. Als dit niet gebeurd, heeft de supermarkt niet aan de zorgplicht voldaan. De supermarkt kan dan inderdaad aansprakelijk gesteld worden.

In hoeverre de supermarkt aansprakelijk is, wordt bepaald door vier criteria:

  • Hoe waarschijnlijk is het dat de klant niet doorhad dat de vloer pas gedweild was?
  • Hoe groot is de kans dat de klant het niet doorheeft en daardoor letsel oploopt?
  • Hoe ernstig kunnen de gevolgen van de valpartij zijn?
  • Hoeveel moeite kost het de supermarkt om de situatie veilig stellen?

Verzamel bewijsmateriaal

Als je als klant uitgegleden bent in de supermarkt en daardoor letsel opgelopen hebt, is het belangrijk dat je dit kan bewijzen. Zorg daarom dat je foto’s hebt van het ‘plaats delict’, om het heel zwaar te zeggen, zodat je altijd kunt bewijzen dat er inderdaad geen bordje stond om klanten te waarschuwen. Daarnaast is het ook een slim idee om omstanders te benaderen die eventueel een getuigenverklaring in willen vullen. Je staat samen immers sterker dan alleen. Getuigenverklaringen helpen je bij het indienen van een schadeclaim! 

Schakel een juridisch adviesbureau in

Om nog sterker te staan bij je schadeclaim is het een aanrader om een juridisch bureau in te schakelen. Zij hebben alle kennis van de wet die je nodig hebt om je gelijk te halen. Van Mansum Letselschade is een jurist gespecialiseerd in letselschade na een ongeval. Ideaal in dit soort gevallen! 

Share.

About Author

Leave A Reply