Houd de BHV kennis op peil

0

Houd de BHV kennis op peil

Om ervoor te zorgen dat in een bedrijf veilig gewerkt kan worden is het belangrijk dat je ook een aantal Bhv’ers in dienst hebt of mensen die al voor het bedrijf werken een opleiding hiervoor laat volgen. Als de mensen eenmaal een BHV certificaat behaald hebben blijft dit een jaar geldig. Om ervoor te zorgen dat hun kennis up-to-date blijft is een BHV herhaling verplicht om te volgen.

Taken van de Bhv’er

Een Bhv’er zorgt er in het geval van calamiteiten binnen een bedrijf voor dat mensen geholpen worden. Dit kan op verschillende manieren gebeuren waarbij gedacht kan worden aan bijvoorbeeld evacueren bij brand, het verlenen van EHBO of het bestrijden van een brand. Dit zijn slechts een paar voorbeelden uit het takenpakket van een Bhv’er. Hoeveel mensen het certificaat dienen te hebben binnen een bedrijf is niet bij wet bepaald maar het is altijd verstandig er minimaal twee in dienst te hebben die over deze papieren beschikken of ze binnen korte termijn kunnen behalen.

Altijd up-to-date met een herhalingscursus

Als het certificaat bijna verlopen is kun je als werkgever de werknemers inschrijven voor een herhalingscursus. Deze cursus zorgt er niet alleen voor dat het certificaat weer een jaar geldig is maar ook dat de kennis opgefrist wordt en de Bhv’er op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Zorg dat er altijd voldoende Bhv’ers aanwezig zijn

Als je een groot bedrijf runt is het altijd zaak voldoende Bhv’ers te hebben zodat ze op tijd kunnen ingrijpen indien nodig. Kies alleen mensen die er voor geschikt zijn en die het ook graag willen doen. Zorg er daarnaast ook altijd voor dat er iemand aanwezig is die over BHV beschikt. Dit betekent dat er, zeker ook als er verschillende diensten gedraaid worden, altijd een Bhv’er aanwezig dient te zijn.

Share.

About Author

Leave A Reply