Hoe houd ik een gezond gebit?

0

Hoe houd ik een gezond gebit?

Veel mensen vinden het lastig om op vaste momenten hun tanden te poetsen en dit ook nog eens op een verantwoorde manier te doen. Hierdoor gaat het gebit achteruit en naarmate de tijd vordert kan je dan ook last van je tanden en/of gebit krijgen. Een medeweker van een tandarts te Schiedam heeft voor jou een aantal belangrijke punten genoemd zodat je jouw gebit gezond kunt houden.

Hoe moet je poetsen?

Het is verstandig om tweemaal op een dag, zowel in de ochtend als in de avond, je tanden te poetsen. Het is aan te raden om hierbij een elektrische tandborstel te gebruiken, want deze haalt altijd net wat meer vuil weg dan een standaard handtandenborstel. Zorg ervoor dat je het gebit in verschillende hoeken bestrijdt, zodat je alle gaatjes meepakt en dus ook al het vuil weghaalt.

Hulpmiddelen

Natuurlijk zal een deel afhangen van je eigen gedrag, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om wat hulpmiddelen te gebruiken. Ten eerste is het goed om speciale tandpasta te gebruiken waar enzymen aan zijn toegevoegd. Dit zorgt voor het versterken van het tandvlees. Daarnaast moet er fluoride aan zijn toegevoegd om het tandglazuur te verstevigen en dit zorgt voor een witte lach.

Naast het poetsen

Poetsen alleen is niet de oplossing. Je moet er daarnaast voor zorgen dat je minimaal één keer per dag, en het liefst natuurlijk gewoon wee keer, je tanden flost. Met flossen kom je op plekken die je normaal gesprokken niet zou bereiken met een elektrische of handtandenborstel.

Wij willen je wel alvast aangeven dat witte tanden in de familie zit en dus genetisch bepaald is. Op een gegeven moment wordt je gebit niet meer witter en dan is het voor jou dus ook zaak om er tevreden mee te zijn.

Share.

About Author

Leave A Reply