Een rouwkaart

0

Met het versturen van een rouwkaart vind je een officiële manier om familie, bekenden en vrienden van de overledene op de hoogte te brengen van iemands overlijden. Een rouwkaart wordt na het overlijden van een dierbare zo snel mogelijk afgedrukt en verstuurd. Dit zorgt ervoor dat iedereen voldoende tijd krijgt om op de begrafenis aanwezig te zijn en afscheid kan nemen van hun dierbare. Daar waar het leven van een geliefd persoon begon met de aankondiging van zijn of haar geboorte middels een geboortekaart, neem je nu afscheid van de overledene met een gepaste rouwkaart.

Praktische zaken regelen

Direct na het overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Jouw gevoel van intens verdrietig zijn om het overlijden van een dierbare staat ineens lijnrecht tegenover de zakelijke afhandeling van dit overlijden. Er moet ineens over veel zaken een besluit genomen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cremeren of begraven, het uitzoeken van een grafkist, of rouwvervoer. Heb je een uitvaartverzorger die de uitvaart regelt, dan kan hij of zij jou met empathie ondersteunen in dit proces of een deel uit handen nemen zoals je wenst.

Zelf een deel van de uitvaart regelen

Als je geen gebruik wilt maken van de diensten van een uitvaartverzorger, of een deel van de uitvaart zelf wenst te regelen, dan kan dat ook. Is er meer tijd geweest om over dit soort praktische zaken na te denken, dan kun je de uitvaart organiseren zoals de overledene het zou willen. Webwinkels die gespecialiseerd zijn in de uitvaartzorg, bieden jou voldoende mogelijkheden om dit te doen. Het kan veel voldoening geven om zelf een deel van de uitvaart te regelen. Hierbij neem je afscheid van de overledene zonder het gevoel te hebben dat je voor een middenweg moest kiezen omdat de uitvaartverzorger jou beperkte keuze gaf.  Tegenwoordig vind je rouwkaarten online die ontworpen zijn door mensen met passie en het verdriet van de nabestaanden visueel weten weer te geven. Deze kaarten kun je nog persoonlijker maken door een foto, gedicht of tekst toe te voegen. Behalve het personaliseren van de overlijdenskaart, kan dit onderdeel van de uitvaart die je online regelt, in prijs lager uitvallen dan bij de begrafenisondernemer.

 

Share.

About Author

Leave A Reply